Апаратура

Апаратурата в Очна клиника – Д-р Иванови позволява ранна диагностика на очни заболявания, както и улавяне дори на най-малките отклонения в зрението на пациента.

Освен изследвания със стандартно офталмологично оборудване, осигуряваме възможност на нашите пациенти да бъдат диагностицирани с помощта на най-новите методи и технологии в офталмологията на световно ниво.

Следвайки модела на водещите световни здравни заведения, Очна клиника – Д-р Иванови е оборудвана с най-съвременната офталмологична апаратура. Качеството на техниката е важна предпоставка за качеството на работа на специалистите, затова центърът и болницата работят с техника, произведена в Япония, САЩ, Германия и др. Апаратите позволяват ранна диагностика на очни заболявания като катаракта (вътрешно перде), глаукома, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация и др., както и улавяне дори на най-малките отклонения в зрението на пациента.

Клиниката разполага с:

1. Дигитална камера

С нея се извършва флуоресцеинова ангиография или т.нар цветна снимка на очните дъна. Благодарение на нея ретината се оглежда в дълбочина, а не само "на повърхността";

2.Компютърен периметър

Чрез него се изследва периферното зрение. Определя се в проценти каква част от зрителното поле функционира.

3. А- и В-ехограф

Чрез него се определя диоптърът на окото, както и този на вътреочната леща.

4. Компютърен тонометър

Най-новият модел на японската фирма CANON - за компютърно измерване на очното налягане с максимална прецизност.

5. Оптичен биометър

Апаратът в Очна болница „БУРГАС” е първият, внесен в България от този род Нова японска технология за извършване на биометрия – безконтактен метод, при който чрез инфрачервени лъчи се измерва дължината на окото, отчита се астигматизмът. Изключително ценен при планировката на операция на катаракта, тъй като изчислява диоптъра на вътреочната леща, планира място на разреза.

6. Пахиметър

Измерва дебелината на роговицата.

7. Оптичен кохерентен томограф (ОСТ)

Очен скенер, с който чрез 3D сканиране се откриват в най-ранни етапи болести като глаукома, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация и др.

8. АНГИО–ОСТ

Нов неинвазивен метод за проследяване на съдовата мрежа на окото без облъчване; дава ценни данни за ранна диагностика на глаукома и ретинални заболявания.

9. Комбиниран очен топограф

Мултифункционално диагностично устройство в със система „2 в 1“ – очен топограф и томограф - позволява бърз 3D анализ на цялата роговица и предния очен сегмент само в една стъпка.

  • генерира 3D карти на роговицата
  • позволява бързо и безконтактно изследване на предната и задната роговична повърхност
  • посочва дебелината на роговицата в различните й точки
  • измерва диаметъра на зеницата в зависимост от светлината
  • извършва скрининг за кератоконус
  • проследява и начертава пътя на лъчите, които навлизат в окото, и едновременно документира типа и размера на всички съществуващи аберации на роговицата
  • изключително ценен при планирането на лазерна корекция на зрението
  • използва се и за калкулация и определяне на вътреочните лещи или контактни лещи

10. Детски авторефрактометър – скрининг метод за изследване на детското зрение; измерва диоптрите от разстояние.

11. Комбиниран апарат за операции на преден и заден очен сегмент

Единственият такъв на територията на Бургаска област.

12. ARGON лазер

Лазерът извършва своеобразна „заварка” на ретината. Използва се за неутрализация на опасните исхемични полета най-често при хора с усложнения от диабета или при риск от отлепване на ретината.

13. ND-YAG лазер

Използва се при закритоъгълна глаукома и за лечение на вторична катаракта.

14. Апарат за фототерапия с IPL (Intense Pulse Light) - иновативна и безболезнена терапевтична възможност за хората, страдащи от синдрома на сухото око. 

Израелският апарат, с който разполага Очна клиника - Д-р иванови, е първата в света и единствената до момента IPL технология, одобрена от FDA за лечение на „сухо око“, причинено от дисфункция на мейбомиевите жлези.

15. ЕКСИМЕРЕН ЛАЗЕР ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ДИОПТРИТЕ