Апаратура

Следвайки модела на водещите световни здравни заведения, СОБАЛ „Бургас“ и МЦ „Д-р Иванови – Младост“ са оборудвани с най-съвременната апаратура. Качеството на техниката е важна предпоставка за качеството на работа на специалистите, затова центърът и болницата работят с техника, произведена в Япония, САЩ, Германия и др. Апаратите позволяват ранна диагностика на очни заболявания като катаракта (вътрешно перде), глаукома, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация и др., както и улавяне дори на най-малките отклонения в зрението на пациента.
Освен изследвания със стандартно офталмологично оборудване, осигуряваме възможност на нашите пациенти да бъдат диагностицирани с помощта на най-новите методи и технологии в офталмологията на световно ниво.

Може да Ви бъдат направени изследвания с:

С нея се извършва флуоресцеинова ангиография или т.нар цветна снимка на очните дъна.
Благодарение на нея ретината се оглежда в дълбочина, а не само „на повърхността“;

Чрез него се изследва периферното зрение. Определя се в проценти каква част от зрителното поле функционира.

Чрез него се определя диоптърът на окото, както и този на вътреочната леща.

Най-новият модел на японската фирма CANON – за компютърно измерване на очното налягане с максимална прецизност.

Апаратът в Очна болница „БУРГАС” е първият, внесен в България от този род. Нова японска технология за извършване на биометрия – безконтактен метод, при който чрез инфрачервени лъчи се измерва дължината на окото, отчита се астигматизмът. Изключително ценен при планировката на операция на катаракта, тъй като изчислява диоптъра на вътреочната леща, планира място на разреза.

Измерва дебелината на роговицата.

Очен скенер, с който чрез 3D сканиране се откриват в най-ранни етапи болести като глаукома, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация и др.

Нов неинвазивен метод за проследяване на съдовата мрежа на окото без облъчване; дава ценни данни за ранна диагностика на глаукома и ретинални заболявания.

Мултифункционално диагностично устройство в със система „2 в 1“ – очен топограф и томограф – позволява бърз 3D анализ на цялата роговица и предния очен сегмент само в една стъпка.
•генерира 3D карти на роговицата
•позволява бързо и безконтактно изследване на предната и задната роговична повърхност
•посочва дебелината на роговицата в различните й точки
•измерва диаметъра на зеницата в зависимост от светлината
•извършва скрининг за кератоконус
•проследява и начертава пътя на лъчите, които навлизат в окото, и едновременно документира типа и размера на всички съществуващи аберации на роговицата
•изключително ценен при планирането на лазерна корекция на зрението
•използва се и за калкулация и определяне на вътреочните лещи или контактни лещи

Болницата е оборудвана с:

Единственият такъв на територията на Бургаска област.

Лазерът извършва своеобразна „заварка” на ретината. Използва се за неутрализация на опасните исхемични полета най-често при хора с усложнения от диабета или при риск от отлепване на ретината.

Използва се при закритоъгълна глаукома и за лечение на вторична катаракта.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИСВАНЕ ЗА ОЧЕН ПРЕГЛЕД

Направете записване за очен преглед в удобно за вас време по телефона: 056 / 85 98 50; 0895 05 05 06