Thumb
За нас

"Специализирана очна болница за активно лечение - Бургас" (Очна болница "Бургас", СОБАЛ-Бургас) и "Медицински център за специализирана помощ Д-р Иванови - Младост", обединени под общото наименование „Очна клиника – Д-р Иванови“ отварят врати през 2008г.

Техен основател е д-р Петко Иванов – едно от емблематичните имена на българската офталмология - признат и отличаван и в чужбина. Голяма част от иновациите в сферата на очните болести в морския град са внедрени от него, а много от бургаските офталмолози са негови ученици.

Желанието му пациентите да получават висококвалифицирана помощ на европейско ниво го мотивират заедно със синовете си Методи и Николай Иванови да създаде през 2008г. първата и единствена специализирана очна болница в Бургаска област.

Тук са разположени очни кабинети, операционни зали, собствен стационар, лаборатория и апаратура за най-съвременен тип медицинско обслужване. Медицинският център (МЦСП „Д-р Иванови - Младост“) и болницата (СОБАЛ-Бургас) са разположени в една и съща сграда, което позволява непрекъснатост на лечебно-диагностичния процес. В нея се намира и единственият в Югоизточна България Център за лазерна корекция на зрението.

Утвърденият екип от специалисти извършва прецизна диагностика, лазерно и хирургично лечение на очните заболявания.

Болницата е база за следдипломно обучение на магистър-лекари за придобиване на специалност „Очни болести“, както и база за практическо обучение на студентите по професионално направление „Здравни грижи“, образователно-квалификационна степен бакалавър по специалността „Медицинска сестра“.

Shape
Shape

Лазерна корекция на зрението

На територията на болницата се намира и единственият в Югоизточна България Център за лазерна корекция на зрението, в който диоптрите се премахват чрез последно поколение ексимерен лазер.

Научете повече
Shape

Работно време

  • Пон. - Пет. :
    8:30 - 18:00
  • Събота :
    9:00 - 14:00
  • Неделя :
    Почивен ден
Shape

Клинична лаборатория

В нашата клинична лаборатория можете да направите голям набор от изследвания.
Лабораторията обслужва пациенти по Здравната каса.

Научете повече

Услуги

Shape 01

Диагностични процедури

Реалното състояние на Вашето зрение може да бъде установено само след обстоен преглед и извършени с високотехнологична апаратура.

Научете повече
Shape 02

Високоспециализирани дейност

Медицински център "Младост" има сключен договор с НЗОК за оказване на специализирана извънболнична медицинска помощ на всички задължително здравноосигурени лица за някои високоспециализирани дейности.

Научете повече
Shape 03

Лазерни и хирургични процедури

Ние прилагаме най-съвременните методи и апаратура за лечение на очните заболявания, за да могат нашите пациенти да разчитат на висококачествена медицинска помощ, каквато получават пациентите във водещите европейски медицински центрове.

Научете повече
Shape 04

Лазерна корекция на зрението

Лазерната корекция на зрението, при която импулсите на ексимерния лазер премахват миниатюрно количество клетки от роговицата, за да може пречупвайки се през нея, светлинните лъчи да формират изображение, което да се прожектира върху ретината, а не пред нея или зад нея.

Научете повече